Hoe nu verder?

Je relatie loopt al een tijd niet meer lekker. Waar jullie vroeger twee handen op één buik waren is daar nu nog maar weinig van te merken. Jullie hebben diverse pogingen gedaan om hier iets aan te veranderen. Maar het lijkt wel of jullie niet meer dezelfde taal spreken. Met pijn in het hart ligt daar het besluit, jullie gaan scheiden.

Je zit in een rollercoaster aan emoties. Je bent boos, verdrietig. Maar ook teleurgesteld dat het je niet is gelukt om de relatie te laten slagen. Wat je het allerliefste wilt is dat de rust terugkeert en dat je het kan afsluiten. Dat de stress en het geregel voorbij is. Niet alleen voor jezelf, maar vooral ook voor je kind(eren).

Wat zou het je waard zijn als er duidelijkheid komt? Dat je weet hoe je er financieel voor komt te staan na de scheiding. Advies krijgt over juridische en fiscale zaken. Handvaten hoe je met de andere ouder om kan gaan in de toekomst. Zou je daar mee geholpen zijn?

Dat is waar DigiDivorce je bij kan helpen. Ben je er op uit om de ander een poot uit te draaien of heb je een dubbele agenda? Dan zijn wij geen goede match. Maar als jij je scheiding respectvol wilt afhandelen in het belang van je kinderen dan zijn wij de aangewezen partij om jouw scheiding te begeleiden.

Pakket II

1975

voor 2 personen
  • Online dashboard
  • Inhoudelijke video’s
  • Checklists & handige tips
  • Begeleiding door scheidingsspecialist
  • Begrijpelijke alimentatieberekening
  • GRATIS training Ouderschap na Scheiding
  • Zeer uitgebreide ouderschapsregeling
  • 1 uur online adviesgesprek
  • Alle afspraken duidelijk op papier
  • Controle van documenten door advocaat
  • Griffiekosten (€ 304,-)
  • Indiening verzoekschrift bij de rechtbank

  Nu aanmelden

Erg goed geholpen! Heel veel duidelijke en begrijpelijke informatie gekregen. De aandacht ligt echt op de kinderen en dat vond ik heel fijn.

Bianca Oomen

Erg tevreden over de begeleiding door Nikki! Ik kan DigiDivorce zeker aanbevelen.

Anoniem

Ik heb onderschat hoeveel er bij een scheiding komt kijken. Erg blij dat ik hierin goed ben begeleid.

John H.

Prettige begeleiding! Begrijpelijke uitleg bij iedere stap over de mogelijkheden en er wordt met je meegedacht wat er bij jouw situatie past.

Sandra S.

Zeer tevreden over de begeleiding via DigiDivorce. Het contact verliep prima en we kregen snelle reacties op onze vragen. In de video's werden dingen besproken waar ik nog nooit over had nagedacht. Erg blij met de afspraken die we uiteindelijk hebben gemaakt.

Bert Amerongen

DigiDivorce heeft ons erg snel en goed geholpen. Nikki bedankt!

Joke Duyfhuis

Wat kan je verwachten?

Deskundig

Begeleiding door een gecertificeerd scheidingsspecialist & mediator.

Snel

Het gehele traject is bijna altijd binnen 2 maanden afgerond.

Betaalbaar

Scherpe pakketprijzen. Nooit verrassingen achteraf.

Persoonlijke begeleiding

Jullie kunnen met vragen terecht bij een ervaren scheidingsspecialist.

Onpartijdig

Er wordt geen kant gekozen. Jullie krijgen onpartijdige begeleiding.

Alles vanuit huis

Het gehele traject vanuit huis. Jullie hoeven niet naar de rechtbank.

Veel gestelde vragen

Is mijn situatie geschikt?

Is DigiDivorce geschikt als ik meerderjarige kinderen heb?

De eerlijkheid gebied te zeggen dat je dan wel betaald voor iets dat je niet afneemt. Het is namelijk niet verplicht om een ouderschapsplan op te stellen bij meerderjarige kinderen. Dit is wel standaard in onze pakketten meegenomen. Als je het daarom strikt financieel bekijkt zou je waarschijnlijk bij een andere partij goedkoper uit zijn.

Goed om nog op te merken is dat er een voortgezette onderhoudsplicht is voor kinderen tot 21 jaar. Valt jouw kind nog in deze leeftijdscategorie? Dan zal je afspraken moeten maken over de kosten van het levensonderhoud van je kind.

Kan ik ook bij jullie terecht met een eigen onderneming?

Ja en nee. We maken hierin een onderscheid tussen zzp-ers, een vennootschap onder firma (eigendom van beide partners) en andere rechtsvormen.

 • Ben je zzp-er of werken jullie samen in een vof? Dan is het bedrijf gemeenschappelijk eigendom (behoudens huwelijkse voorwaarden). Het is dan mogelijk om via DigiDivorce uit elkaar te gaan.
 • Een andere rechtsvorm? Dan moet de waarde van het bedrijf berekend worden wat van diverse factoren afhankelijk is. Daarnaast moeten de aandelen verdeeld worden en is de continuïteit van de onderneming erg belangrijk. Gelet op de grote belangen hebben wij besloten om deze zaken niet online in behandeling te nemen. Je mag ons uiteraard wel een email sturen voor een aanbeveling.

Ik woon in België, kan ik ook via DigiDivorce scheiden?

Dat is afhankelijk van de situatie. DigiDivorce behandelt echtscheidingen op gezamenlijk verzoek in Nederland. De volgende situaties zijn hierin mogelijk:

 • Jullie hebben beiden de Nederlandse nationaliteit
 • Jullie wonen allebei in Nederland
 • Één van jullie beiden woont (minstens 6 maanden) in Nederland

Ik ben niet technisch, is online scheiden dan wel een slimme keuze?

Je hoeft geen technische achtergrond te hebben om uit elkaar te gaan via DigiDivorce. De online omgeving is zo ingericht dat je na iedere stap verder kan klikken naar het volgende onderdeel. Mocht je toch tegen problemen aanlopen dan kan je altijd bij Support terecht voor hulp.

Ik ben niet getrouwd, maar heb een geregistreerd partnerschap. Kan dat ook?

Wanneer er geen minderjarige kinderen zijn kan een geregistreerd partnerschap beëindigd worden zonder tussenkomst van de rechter.

Hebben jullie wel minderjarige kinderen? Dan is een geregistreerd partnerschap qua beëindiging vergelijkbaar met een huwelijk. Jullie kunnen dan zeker via DigiDivorce uit elkaar gaan.

Ik heb geen verstand van financiën of fiscale zaken. Is dit dan wel voor mij geschikt?

Voor veel mensen die uit elkaar gaan is dit nieuw, en vaak onbekend terrein. Dat is geen enkel probleem. De online omgeving staat vol met uitleg en video's om je over diverse onderwerpen te informeren. Is het dan nog niet duidelijk? Dan kan je altijd met vragen terecht bij jullie scheidingsspecialist.

Mijn partner wil niet scheiden, wat nu?

Op het moment dat je aan je partner vertelt dat je wilt scheiden hoop je natuurlijk dat jullie hier hetzelfde in staan. Het kan ook gebeuren dat je partner dit niet wilt, of er nog niet aan toe is. Belangrijk is om je te realiseren is dat degene die de knoop doorhakt vaak al een stuk verder is in het verwerkingsproces. Geef de ander daarom de tijd om de boodschap te verwerken. Na een paar weken kan je het gesprek aan gaan hoe jullie de scheiding verder in gang gaan zetten.

Zijn jullie inmiddels al enkele maanden verder en wilt je partner nog steeds niet scheiden? Dan is er de mogelijkheid om een eenzijdig verzoek tot echtscheiding in te dienen. DigiDivorce behandelt echter alleen gezamenlijke verzoeken tot (echt)scheiding.

Kunnen we ook terecht voor offline bemiddeling?

Bij DigiDivorce vindt de begeleiding online plaats. Maar stuur vooral een berichtje of email als je op zoek bent naar een mediator of scheidingsspecialist in jouw regio. We beschikken over een groot netwerk en kijken graag of we je toch verder kunnen helpen.

Ik vermoed dat mijn partner dingen achterhoudt. Wat kan ik hiermee?

Op het moment dat je een serieus vermoeden hebt dat er dingen worden achtergehouden dan kan je beter voor offline bemiddeling kiezen. Hier kan dan aan tafel nader over worden gesproken. Samen ga je dan op zoek gaan naar een oplossing. Bijvoorbeeld een rapport van een onafhankelijke derde.

Bij DigiDivorce gaan we er vanuit dat informatie naar waarheid wordt gedeeld. Mochten we er tijdens het proces achter komen dat er opzettelijk foutieve of onvolledige informatie is gegeven dan kan de begeleiding per direct worden stopgezet.

Over DigiDivorce

Waarin is DigiDivorce onderscheidend?

DigiDivorce is er voor ouders die gaan scheiden. Jullie hebben alle vrijheid om zelf tot afspraken te komen. We vinden het wel belangrijk dat jullie weten wat de mogelijkheden en eventuele consequenties zijn van bepaalde keuzes. Daarom hebben we er veel tijd in gestoken om jullie ook te informeren en adviseren middels video's en extra uitleg. Met als doel dat jullie een weloverwogen keuze kunnen maken.

Je bent bij ons aan het juiste adres als je voor kwaliteit kiest. We begrijpen dat jullie een hele hoop zelf kunnen, maar realiseren ons ook dat het voor velen allemaal nieuw is. De lastige taken, zoals een alimentatieberekening of het opstellen van een vaststellingsovereenkomst, nemen we daarom uit handen en laten we uitvoeren door een gecertificeerd scheidingsspecialist. Daarnaast zijn wij, tot op heden, de enige aanbieder waar standaard  in ieder pakket extra aandacht wordt besteed aan het ouderschap na scheiding.

Financieel

Zijn er nog kosten die boven op de pakketprijs komen?

Het pakket omvat de gehele begeleiding tot het indienen van het verzoekschrift bij de rechtbank. De enige bijkomende kosten zijn voor het aanvragen van uittreksels uit het huwelijks- en/of geboorteregister. Deze variëren per gemeente maar liggen veelal rond de € 14,-.

Jullie kunnen zelf de beslissing maken of het voor jullie situatie nodig is om derden in te schakelen. Mocht je een financieel adviseur, makelaar of een accountant nodig hebben dan draag je deze kosten zelf.

Is het mogelijk om in termijnen te betalen?

Ja, dit is zeker mogelijk. Je kan kiezen om in één, twee of vier termijnen te betalen. Deze keuze kan je maken op de afrekenpagina.

Is het mogelijk om een toevoeging (gesubsidieerde rechtsbijstand) aan te vragen?

Nee, wij werken niet onder toevoegingen. Dit betekent dat er geen 'vanaf' prijzen zijn. De prijzen zoals deze op de site vermeld staan zijn de daadwerkelijke prijzen. De kosten kan je samen delen.

Het scheidingstraject en de online omgeving

Wat kan ik verwachten?

Op het moment dat je een pakket afneemt zou je direct aan de slag kunnen in jullie persoonlijke account. Als je inlogt op het dashboard zie je daar stap voor stap wat er van je wordt verwacht. In de formulieren kan je aangeven hoe jullie situatie er uit ziet en wat de wensen zijn. Je wordt geïnformeerd over diverse mogelijkheden die er zijn, en over welke vraagstukken jullie moeten nadenken. Verder staan er video's, opdrachten en downloads voor jullie klaar. Alles om jullie zo goed mogelijk door dit traject te loodsen!

Hoe lang duurt het traject?

Het maken van de alimentatieberekening en opstellen van de vaststellingsovereenkomst duurt zo'n 2-4 weken nadat alle informatie binnen is. Na het tekenen van de stukken heeft de rechtbank nog 2-6 weken nodig tot er een uitspraak volgt. Hoe snel dit gaat is afhankelijk van de drukte bij de rechtbank, hier hebben wij helaas geen invloed op.

Wat moeten we zelf doen?

Jullie zijn verantwoordelijk voor het verstrekken van de benodigde informatie en gegevens. De lastige taken zoals het maken van een alimentatieberekening of een vaststellingsovereenkomst worden uit handen genomen.

Moeten we alles samen doen?

Jullie krijgen beiden toegang tot hetzelfde portal, maar je kan hier wel apart op inloggen. Je kan dus los van elkaar video's bekijken of informatie doorlezen. Op het moment dat er informatie wordt doorgegeven in de formulieren, blijft deze zichtbaar. Op deze manier houden we de verstrekte informatie open en transparant. Praktisch gezien is het dus makkelijk om deze gegevens samen in te vullen, of in ieder geval met elkaar door te nemen alvorens deze worden ingevuld.

Wat moeten we allemaal regelen?

Bij DigiDivorce begrijpen we dat je misschien niet helemaal goed weet waar je allemaal afspraken over moet maken en wat er allemaal geregeld moet worden. We hebben ons dashboard zo opgebouwd dat er niets wordt vergeten en je zelf kan aangeven of bepaalde zaken op jouw situatie van toepassing zijn. Als je alle stappen doorloopt kan je niets vergeten.

Zijn de afspraken die we maken bindend?

De afspraken die jullie maken worden vastgelegd in een vaststellingsovereenkomst. Deze overeenkomst gaat naar de rechtbank en wordt onderdeel van de uitspraak van de rechter. Hiermee zijn de afspraken bindend én ook afdwingbaar.

De beëindiging van een samenleving verloopt niet via de rechtbank. Dit heeft tot gevolg dat de gemaakte afspraken wel bindend zijn, maar nog niet afdwingbaar. De zogeheten executoriale titel mist. Dit betekent dat als de omgangsregeling niet wordt nagekomen, of de alimentatie niet wordt betaald je hier een rechtszaak voor zal moeten starten. Om dit te voorkomen adviseren wij sterk om de gemaakte afspraken bij een notaris te laten vastleggen in notariële akte. Hierdoor worden de afspraken afdwingbaar.

Waarvoor is het adviesgesprek?

Het adviesgesprek is een service waar je gebruik van kan maken. Je kan hierin algemene vragen stellen. Maar ook nader in gaan op de opgestelde overeenkomst, ouderschapsregeling of alimentatieberekening. Het gesprek zal online plaatsvinden.

Wil jij een succes maken van het ouderschap na scheiding?

Meld je dan nu aan om regelmatig tips en adviezen te ontvangen per e-mail.
Online scheiden voor ouders I DigiDivorce